Монах-ясновидець: Україну врятує жінка!

Отця Лазаря на Вінниччині називають ясновидцем і розповідають про його вражаючі передбачення. Сам він завжди відмовляється від цього «звання», називаючи екстрасенсів шахраями або одержимими. За словами отця Лазаря, майбутнє відоме лише Богу, а він, подібного до свого духовного батька ієромонаха Серафима, може бачити лише проблиски того, що буде.

Монах Лазар рідко приймає людей з приватними клопотами, і вкрай неохоче спілкується з пресою – але для нас зробив невеликий виняток.

Новости Украины - From-UA: - Отче, що ви відчуваєте в душі, передвіщаючи людям майбутнє? Такий дар є у одної людини на сотні тисяч!

Отець Лазарь: - Не беріть гріх на душу, майбутнє відоме лише Богові. Мене ж Всевишній сподобив видіннями, де лиш натякає на великі зміни нашого краю та народу.

У грудні 2013 року мені був сон, що по Дніпру вище Києва іде страшна течія, а в ній бруд, кров, і якісь гроші та течія несе на схід сонця. Я збагнув: ще трохи – і знесе стару владу, з усім її брудом, і ніякі гроші не врятують. Тільки на сході від того кров проллється.

Новости Украины - From-UA: - Так, війна на Сході найбільше хвилює українців зараз. Коли нам чекати на мир?

Отець Лазарь: - Я часто бачу світанок над Україною, і розумію це так, що наша темна ніч скоро закінчиться, і буде світло – тобто мир і злагода. Ясні знаки того світанку ми побачимо у світлі дні богородичних свят, від найближчої Покрови. Це дні, коли Жінка-Богородиця турбується про наш край, молиться за нього перед Богом. Але і нам не можна втрачати жодного дня, жодної можливості зробити наш край світлішим.

Новости Украины - From-UA: - Українці важко працюють з року в рік, але бід не меншає. Що чи хто може врятувати Україну?
Отець Лазарь: - Крім трудів та молитви, слід щоденно уникати лукавого, з його облудними словами та порожніми обіцянками. Українці мають вибирати працю, а не лінощі, злагоду, а не розбрат, і так само, вибираючи собі владу, вибирати чесних людей, а не шахраїв.

Я далекий від політичних чварів. Але те чуття, яке дає мені бачити світ, каже, що порятунок Україні принесе жінка. Чоловіки здатні, а часом охочі до боротьби, до війни, і забувають, що все живе хоче існувати в мирі та злагоді. Жінка – це мати, вона має велике серце, і їй болять біди рідного краю. Недарма Україна – жіночого роду, і її зображають як жінку. Я вже казав, що часто бачу світанок над Україною, а над світанком - жінку в білому сяйві.

Новости Украины - From-UA: - Хочеться вірити у світанок, але як його наблизити?
Отець Лазарь: - Вірте! Зневіра – тяжкий гріх. Але слід не лише сподіватися та чекати, а й докладати своїх сил до мудрих рішень, правильного вибору щодня, бо відомо, що з гори котитися легко – а цей шлях веде у безодню, а йти на гору важко, але це шлях до світла.